Present till barn

Present till barn kan delas in i två olika kategorier – de kortlivade leksakerna som man bara leker med i några minuter och de som blir dagliga favoriter. Hur kan du avgöra vilken present som kommer att bli en succé och vilken som kommer hamna i leksakslådan under sängen?

De bästa presenterna till barn är roliga, hållbara, åldersanpassade och uppmuntrar till lek och fysisk aktivitet. Barns favoritpresenter kommer ofta att vara en som passar deras nuvarande intressen, oavsett om det är dockor, dinosaurier eller pysselsaker.

Som förälder kan det vara svårt att hitta bra leksaker som fungerar över tid. Men att hitta en present till ett barn, oavsett ålder kan vara riktigt svårt.

Tillsammans med några av våra personliga favoriter har vi samlat ihop några riktigt bra tips på presenter för alla åldrar. Välj vilken ålder på barn du letar present till så kommer du få många bra tips på vad du kan köpa.

Hitta bästa present till barn i alla åldrar

Det är roligt att köpa presenter till barn och barn-barn, men det är inte alltid lätt att veta vad man ska köpa och vad barn i olika åldrar gillar att leka med.

Doppresent

Doppresent är alltid svårt. Man vill hitta något unikt och något som inte alla andra köper. Smycken, skedar, sparbössor eller böcker, ja det finns många klassiker. Vill du få fler och kanske lite ovanliga tips?

Kolla in våra [tips på doppresenter] – LÄNK

Present till 1-åring

Att hitta den bästa presenten till en 1-åring är inte så svårt – I den åldern är ofta lådan mer intressant än innehållet. Det som en 1-åring tycker är roligt är att känna, klämma, sätta ihop saker och plocka isär dem och flytta saker in och ut ur lådor. Behöver du ha ytterligare tips?

Present till 2-åring

De bästa leksakerna för 2-åringar kanske inte alls är leksaker utan saker du redan har i huset. Barn som blir två börjar göra som vuxna och vill gärna leka med samma saker. Men Leksaker är ändå något som alltid kommer vara roligt.

Present till 3-åring

De bästa presenterna för 3-åringar är saker som ger barnet möjlighetet att utforska och lära sig. Treåringar är mycket sociala och älskar leksaker som hjälper dem att öva på att skapa, pyssla eller rita och skriva.

Present till 4-åring

De bästa presenterna och leksakerna för 4-åringar hjälper deras fantasi att leva. Fyraåringar är hänförda av berättande, låtsaslek och utforskande.

Present till 5-åring

Femåringar blir verkligen sociala och älskar pyssel och spel, så de bästa presenterna för 5-åringar inkluderar klassiska brädspel.

Present till 6-åring

Barn som går från dagis till första klass börjar bli stora och vill utveckla sina sinnen för humor och samspel.

Present till 7-åring

De bästa leksakerna och presenterna för 7-åringar hjälper dem att skriva berättelser, rita detaljerade bilder, bygga och skapa saker.